Нестандартні рішення

Транспортний колапс у Львові можуть вирішити перевізники-аутсайдери та приватні підприємці. Звучить дивно, але так є.

Картина складається наступним чином: очевидно, що розпорядження міськради про нові маршрути і маршрути, які потрібні мешканцям Львова — це дві різні речі. Мешканці — клієнти. Клієнт завжди правий. А щоб задовільнити потреби клієнта, в цьому випадку в перевізника є такі варіанти:


Перший (неприйнятний). Порушити розпорядження міськради. Наслідки — штрафи, санкції і звинувачення в саботуванні «добрих починань».


Другий (довгий і безперспективний). Чекати поки міська рада розробить ефективні маршрути. Нажаль зараз у всій державі такого роду «розробки» роблять мудрі дяді з-за бугра і результат получається дуже відірваним від життя. (Той німака, який робив цю приснопам’ятну схему напевно в страшному сні не уявляв, що автобусів буде менше ніж заплановано, а правила дорожнього руху взагалі не працюють)


Третій (нестандартний). Вийти з-під юрисдикції того розпорядження.

Механізм нескладний:

  • На фіолетовому фоні великими чорними літерами друкується напис «Нерегулярні перевезення» або «службовий» і в цю табличку тицяють пальцем ДАІ-шникам і представникам міськради.
  • Меншими літерами, але на білому, читабельному, фоні друкується перелік зупинок — це для людей. В жодному разі не можна писати ніякий номер маршруту!
  • Виїзди автобусів кожен день оформляються окремим наказом по підприємству і маршрутним листом.

Ці нескладні маніпуляції дозволяють цілком законно робити те, що пасажирам потрібно, а зайва пачка паперу, яка піде на накази, легко окупиться за гроші вдячних львів’ян.


Є ще моменти в цій схемі, які сподобаються перевізникам, але зловживати якими я б не радив: по-перше «посвідчення» для водія тепер не аргумент, а по-друге — вартість проїзду також нічим не регламентована. Стосовно вартості — я б на місці «альтернативних» перевізників тримав її на рівні 2 грн. навіть якийсь час після того, як міська рада її черговий раз підніме — щоб добити остаточно.


Такий-от варіант конкуренції.

Коли міська рада зрозуміє, що вигідніше співпрацювати ніж боротися? Невідомо. Але співпраця після цього точно буде на взаємовигідних умовах.

Алаверди ЗІКу

Offtopic: ще парочка таких же тем і пора заводити тут рубрику «Суспільство».

Знімок екрану Якби не сів за компутер, то вже б спав собі тихенько, а ця стаття з’явилася б завтра. Але так сталося, що сів, та ще й лиха сила дьоргнула заглянути в статтю ЗІК'а на популярну тему і побачив, що з цілої купи викриків про нову транспорту схему їм приглянулася, зокрема, і моя цитата.

Ну що ж. Тоді я ще трохи на цю тему поварнякаю — може ще щось процитувати схочуть. Тим більше, що про нові маршрутки вже понаписували всі кому не лінь, а я ще ні.

Лінь було :-)

Dura lex sed lex

Все, що я збираюся написати настільки віддає маразмом, що в мене було велике бажання написати це в розділі «Приколи та розваги», але потім все ж передумав — закон, одначе...

Отже вже майже рік діє закон «Про захист персональних даних», за порушення норм якого передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність. На першу погляд корисна річ, бо за скромну або нескромну плату в Internet'i можна придбати майже будь-яку базу даних — від телефонної і ДАЇ-шної до податкової і банківської. Але при детальному прочитанні — знову починає прокидатися нездорова паранойя, і ось чому:

Акція Preview

Про те, що у Львові відбувається вісімнадцятий форум видавців знає навіть Воробус, проте щоб довідатися, що в його рамках також проходить шостий міжнародний літературний фестиваль — вже треба трошки покопатися в Internet'i

Мені пощастило потрапити на акцію Preview, що відбувалася в рамках цього фестивалю, вчора, 14 вересня в львівській філармонії.

Екологічно чистий...

Ми дуже часто вживаємо це словосполучення, але часто не задумуємося чи відповідає воно дійсності.

Зокрема, дуже часто доводться чути це про електротранспорт та й взагалі — все що стосується електрики. Але давайте на секунду замислимося і пригадаємо собі звідки вона береться.

Америка вчора і сьогодні

Російськомовну статтю з такою назвою прочитав сьогодні в розсилці і вона змушує серйозно замислитися:

Чи справді є зараз свобода в країні, яка віками була прихистком для втікачів з нашої поневоленої України?

Якщо зараз через якісь обставини Вам доведеться покинути батьківщину, то чи виберете Ви для місця проживання Америку?

Пропоную Вам переклад статті — прочитайте і подумайте:

Канів. Політика (або про що промовчала «Україна кримінальна»)

Так сталося, що несподівано мені випала нагода побувати в Каневі на 150-х роковинах перепоховання Тараса Шевченка. Народу з’їхалося багато і наші політики не змогли втриматися, щоб не влаштувати чергову циркову виставу. Який матеріал пішов в телеефір я ще й досі ніде не побачив, а от Internet-видання вперто відмовчуються посилаючись на коротеньку статтю «України кримінальної". Стаття, як на мене, занадто коротка і події в ній представлені дуже вибірково. Замість автора надано посилання на УНІАН, хоча на самому сайті УНІАН нічого схожого я так і не знайшов. Очевидно автору просто було соромно підписуватися під такою явною «заказухою».

Як людина здравомисляча і аполітична, я розумію, що всі події на Чернечій горі були просто черговим шоу, але дозволю собі викласти перебіг тих частин, які мені довелося побачити.

Як пройшов день Львова

Перший день святкування роковин нашого славного міста Львова пройшов і слава Богу!

Взагалі в мене таке відчуття, що сама природа проти святкування дня Львова в травні: коли його святкували в вересні то погода була якась нормальна, а відколи пересунули на травень, то вічно якийсь отстой получається, принаймні дня Львова без дощу я не пам’ятаю вже хто-зна скільки років. Цього року погода взагалі звар’ювала — до повного щастя бракувало щоб сніг пішов! Добра половина всіх open-air міроприємств були скасовані через дощ і холод.

«Ви за чи проти Табачника?»

Не подумайте, що я сильно вдарився в політику, просто сьогодні це питання мені задали дві дівчинки років так 11±2 кожна, причому одна з них «зовсім непомітно» знімала мене мобільним телефоном. Може якби не цей мобільник та трішки солідніший вік кореспондентів, то я б їм чесно сказав що думаю про вельмиНЕшановного Дмитра Володимировича, але на цей раз я вирішив повести гру трохи іншим чином і діалог в нас вийшов таким:

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?