Налаштування комп’ютерної мережі

Комп’ютерна мережа — річ загадкова ;-) і часто живе своїм життям, але якщо трошки постаратися, то можна добитися нормальної стабільної роботи. Початково ця інструкція була написана для Львівської міськради, але думаю, що вона може бути непоганою шпаргалкою для налаштування будь-якої мережі. Отже якщо у Вас є декілька комп’ютерів з’єднаних між собою, але доступ одних до інших то з’являється то зникає, то наступні прості кроки дозволять вирішити проблему.


I

Для початку слід КОРЕКТНО прописати ім'я комп'ютера та інші пов'язані з цим параметри. В Windows 2000/XP/2003 це робиться в контекстному меню "Мій комп'ютер"->"Властивості" (див.нижче), в попередніх версіях в контекстному меню "Мережне оточення"->"Властивості".


1)натиснути кнопки1, 2
2)в полі 3 замість city-adm.lviv.ua написати адресу свого домена, якщо він у Вас є, а якщо немає, то не писати нічого або адресу найчастіше відвідуваного сайту. Якщо Ви, наприклад, напишете google.com.ua, то команда ping www дасть правильний результат, так ніби Ви написали ping www.google.com.ua.
3)в поля 4, 5 вписати ім'я комп'ютера та робочої групи. Щоб уникнути зайвих пригод і комп'ютери і робочі групи слід називати якомога простіше. Складні назви збільшують імовірність неправильного написання в майбутньому і якщо для імені комп'ютера це не критично, то невірно написане ім'я робочої групи веде до створення нової робочої групи, а в подальшому до скарг «Я не бачу комп'ютера … в мережному оточенні»
4)Поле 6 служить виключно «для краси» і на роботу системи не впливає, але відображається в «мережному оточенні» і його можна використовувати для зручності інших користувачів.
5)Якщо система попросить перезавантажитись — перезавантажтесь.

Результат: нормальна розв'язка імен і, відповідно, швидший огляд мережі

II

Для наступного кроку потрібна домовленість між всіма учасниками робочої групи. Слід визначити комп'ютер, який ввімкнений постійно або вмикається в першу чергу, а вимикається в останню (максимально доступний). На цьому комп'ютері слід встановити два ключики в реєстрі, в розділі
HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Services\Browser\Parameters
MaintainServerList = Yes
та IsDomainMaster = Yes На інших комп'ютерах можна залишити все як є, але краще все ж поправити ключик MaintainServerList = No на тих комп'ютерах, котрі завідомо не можуть бути ввімкненими раніше за інші.
Через 2-3 хвилини після перезавантаження умовно головного комп'ютера швидкість роботи «Мережного оточення» помітно зросте.

Приколи з ОГО!Мобільний

Я вже згадував, що придбав собі для поїздок куди подалі Укртелекомівський «ОГО!Мобільний», але підключитися так і не зміг, бо постійно діставав одну і ту ж помилку.

Спочатку я збирався пробігтися в те ж відділення Укртелекому, де купляв модем, але потім лінощі взяли своє і я трошки пошукав рішення в Internet'i, нічого не знайшов, але на паперах вичитав телефон контакт-центру і зателефонував їм.

Цікавий глюк безпеки ВКонтакте

Я в назві написав саме «цікавий», тому що шкода від нього може бути тільки тим людям, які з якихось причин бажають приховати свої аудіозаписи від інших. Ну а оскільки композитори навряд чи викладають свої свіжі твори в цю соціальну мережу, а решта контенту все одно спірачена казна-звідки, то його можна вважати зовсім нешкідливим.

Фокус в тому, що Ви можете прослухати аудіозаписи будь-якої людини, незалежно від того доступні вони Вам чи ні.

Мимовільний SMO-експеримент

В пошуках різних «рюшечок» з інтервалом десь в два-три тижні я встановив на сторінці дві «соціальні» приблуди:
спочатку віджет NetworkedBlogs,
а згодом — віджет груп VKontakte

Перший інтегрований з соціальними мережами Facebook і Twitter, другий, як легко здогадатися, тільки з VKontakte.

Якийсь час я спостерігав за тим як народ підписується, а потім перейшов до активних дій.

BlogDay — 2011

31 серпня — день блогу!

Це свято буржуї придумали в 2005 році. День вибрали не випадково — якщо мати певну фантазію, то послідовність цифр 3108 з допомогою незначних графічних правок легко можна перетворити на слово Blog.

На відміну від інших «професійних свят» блогери не йдуть відзначати його в найближчу кафешку, а розміщують в себе на блозі посилання на інші блоги і таким чином вбивають двох зайців: популяризують саме блогерство та допомагають знайти іншим сайтам нових читачів.

Firefox-6 став релізом.

Популярний бровзер знову змінив свою основну версію. На мою думку такі темпи нумерації зовсім не потрібні. Зміни які відбулися з третьої до четвертої версії цілком оправдовували зміну основної цифри, а от надшвидкий випуск відразу п'ятої вже трохи з розділу піару, бо зміни там тягнули максимум на 4.5, а по-хорошому її варто було називати 4.1

Та ж історія з виходом шостої версії. За зміну основної цифри нам пропонують всього нічого.

Internet-халява

Вітаю, шановне панство!

Так сьогодні зірки на небі склалися, що потягнуло мене на пошуки халяви в Internet'i. І так сталося, що приблизно з одного напрямку мені «прилетіло» відразу дві халяви. Спочатку в фейсбуковських новинах одного з аторів «Українського інтернету» я побачив повідомлення про акцію від нової мережі віртуальних платежів VirtaPay, а потім побачив, що в статті на самому ukr-net'iтой же автор пропонує всім бажаючим запрошення в соціальну мережу Google+.

Я скористався обидвома можливостями і зараз коротко опишу, хто є who...

Не оновлюйтеся на Skype 5.5!!!

Черговий баг і знов не без участі Microsoft'a. Тільки я налагодив зображення з камери, тільки-но перевірив, що в скайпі теж все працює, аж тут він видав повідомлення «Доступне оновлення». Ну я і дозволив йому встановити це оновлення. Як кажуть кляті буржуї: EPIC FAIL!!! Оновлений Skype не зміг завантажитися і видав помилку про відсутність бібліотеки d3d9.dll

Якщо мені не зраджує пам’ять, то так іменувалися бібліотеки DirectX для Windows 9x, а в Windows 2000, XP і далі назви змінилися на d3dx9{щось ще}.dll

Блогобитва — 1 закінчилася, хай живе Блогобитва — 2

Ну ось нарешті оголошено довгоочікувані, але давно прогнозовані результати першого конкурсу «Блогобитва". На цей раз є лише переможці, бо розігрувалося перше та друге місце. Перше місце отримав заслужений флудер, злобний спамер і добрий троль Ігор та його «Блог про Львів, життя та інші приколи», більшості людей відомий як Воробус. За його творчістю Ви досить давно маєте можливість слідкувати за допомогою рубрики «Новини друзів». Другу сходинку посів також блог на львівську тематику «Львів — перлина України», який веде Тарас Амброз, в Internet’i також відомий під прізвиськом ELECTRIC, та декілька співавторів.

Зараз, коли результат вже не залежить від моїх вражень про учасників, я з чистою совістю можу написати їх огляди.

Блогобитва — 1. Фінішна пряма

Перший тур першого змагання українських блоггерів — блогобитва — підходить до фінішу: оголошено результати півфіналів і двоє учасників готуються до фіналу, а двоє вже «відвоювали». Як і в попередній статті саме цим «полеглим героям» я і присвячую свій огляд їхніх сайтів :-)

Працює на AutoGenCMS 0.2.6

А чому це всі вирішили, що в сайта має бути шапка?